93 573 75 28
                                                   93 573 75 28

ACUPUNTURA A VIETNAM

 

 

"Un somriure val més que mil paraules"

 

 

El professor  Nguyen Tai Thu és el director de l’Hospital Nacional d’Acupuntura de Vietnam i Vicepresident de la Federació Mundial de Societats d’Acupuntura. Als seus  80 anys és una persona plena vitalitat que es desviu per ajudar a la gent cada dia.  Una gran eminència  en el mon de la medicina tradicional oriental. Gràcies a ell cada dia es coneixen més els beneficis de l’acupuntura arreu del planeta.

 

Vaig assistir durant aquest estiu a un curs d’acupuntura pràctica i teòrica al seu Hospital de Hanoi, Vietnam i només tinc bones paraules per a ell. És tot saviesa i generositat amb els seus alumnes. Ha estat un gran plaer poder tenir el privilegi  d’adquirir tants coneixements fruit de la seva experiència.

 

No obstant, el que més m’ha impactat del viatge ha estat la gent. L’Hospital “National Hospital of Acupuncture” és un lloc bastant precari, mancat de coses tan bàsiques per a nosaltres que de vegades no som conscients del valor que tenen. Es tracta d’un complex enorme, dividit en varis blocs i pisos, inaugurat fa vint anys pel Professor.  Descriure les instal·lacions pot resultar-me difícil: parets amb  humitats, finestres en mal estat , escales molt estretes que dificulten l’accés de pacients amb mobilitat reduïda o paràlisis, manca de llits camillers... Però més enllà de les imatges que esteu llegint, voldria transmetre-us que  l’important no n’és el decorat, si no la magnífica tasca que es porta a terme diàriament entre aquelles parets. Tot i estar entre generacions que han viscut guerres cruentes, et transmeten felicitat i agraïment. 

 

 A aquest hospital arriben centenars de malalts de totes les edats cada dia amb diferents patologies, la majoria d’ells venen amb l’esperança del Professor com a última opció. Malgrat la seva situació, cada vegada que els ateníem ens regalaven el millor dels seus somriures, fet que ens omplia el cor d’energia per  a continuar ajudant-los. Ha estat una experiència que mai oblidaré...Gràcies Vietnam però, sobretot, gràcies vietnamites!

 

                                   “El meu cor bateja gràcies als meus pacients”Dr. Nguyen Tai Thu

                                                                                                         

Ana Valle Sánchez

Troba't B

 

C/Jacint Verdaguer 12
08150 Parets Del Vallès

 

Tel. 93 573 75 28

       603 26 26 51

 

E-mail: trobatb@gmail.com